Landgoed s Heeren Vrunten

ontwerp en uitwerking voor een nieuw landgoed in Noord-Brabant

s'Heeren Vrunten panorama

Nabij Etten Leur is  Landgoed ´s Heeren Vrunten gerealiseerd. Het landgoed is 30 hectare groot. Er staan 7 landhuizen, geclusterd langs een brink met laanbomen.

brink met landhuizen en Amerikaanse eiken
Brink met Amerikaanse eiken en landhuizen

De structuur van het landgoed is geïnspireerd op de 19e eeuwse landgoederen in dit deel van Noord Brabant waarbij vaak een rentmeesterhuis en enkele boerderijen in een buurtschap werden gebouwd. De woningen krijgen een eigentijds karakter geïnspireerd op de het sobere architectuur van de bebouwing in deze regio.

berkenrij mete zicht op het ven

Het agrarische landschap is inmiddels veranderd in een glooiend landschap bos, grasruigtes en vennen. De afwisseling van lanen, singels, vennen, bossen en graslanden is zo ontworpen dat mooie doorzichten en zichtlijnen ontstaan. Vanuit de woningen en tuinen heeft iedereen zicht op de vennen. Een openbaar wandelpad slingert door het gebied en gaat met een brug over een van de vennen. Het gebied krijgt door zijn afwisseling en rust hoge natuurwaarden.

 wandelbrug over ven
Wandelbrug over het water


landhuizen, gagel en het nieuwe ven
Landhuizen met zicht op weilanden, water en gagel

mooie doorkijkjes vanuit de nieuwe natuur
Mooie doorzichten vanuit de nieuwe natuur

berkenrij verbind het landgoed met omgeving

´Richtlijnen voor de architectuur zijn ontwikkeld in samenwerking met Hilberink Bosch architecten. Het landgoed heeft een eigen website.