New Dutch Waterline National Centre

We have been Awarded with A´Design Award in the catagory  landscapeplanning and gardendesign
 

26475-logo-smallkopie.jpg


In maart werd bekend dat we een award hebben gewonnen voor deze internationale designprijs. Op 17 april 2013 is de A'Design Award  uitgereikt in Como, Italie. 

Uit het juryrapport 'The A’design Award is a prestigious award given to designers that have achieved an exemplary level of exellence in design’.

De jury bestond uit 3 verschillende groepen van 5 personen; wetenschappers, professionals en leken. Ieder jurylid beoordeelt bij deze award onafhankelijk het plan op basis van de criteria; Design, Functionality, Usability, Ergonomics, Engineering, Presentation, Innovation, Technology, Fun Details, Market Value, Specific. Per groep is de weging verschillen. Alle behaalde punten worden opgeteld en gerelateerd aan de totale scores van de 3400 inzenders.
In de categorie landscape planning and garden design waren 50 inzendingen. Er zijn twee awards uitgereikt waarvan 1 aan Parklaan voor de verborgen paarkeerplaats. De ander prijs is gewonnen voor de 'Tiger Glen' Japanse tuin bij het Jonsson museum of art in New York.


Meer informatie over 'The invisable parking fortification Vechten' op de A' design Award site.

overzichtsfoto-parkeerweide.jpg

In opdracht van het projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Provincie Utrecht heeft Parklaan een ontwerp gemaakt voor de hoofdentree voor het Nationaal Centrum Nieuwe Hollandse Waterlinie (en Limes). De belangrijkste opgave was de vormgeving van een parkeerplaats voor 250 auto's en een logisch routing naar fort Vechten.

Het is een pilotproject in 'cradle to cradle' aanpak. In samenwerking met BAM wegen en andere ketenpartners is een inrichtingsplan opgesteld waarbij zowel het landschapsontwerp als het materiaalgebruik zoveel mogelijk voldoet aan het cradle to cradle principe. Het ontwerp hebben we in samenwerking met Paul de Kort, beeldend kunstenaar, opgesteld.

vechten bij nacht

Vechten bij nacht (foto Marius Puhl Provincie Utrecht)


Wilt u meer weten over dit plan dan kunt u ons altijd bellen.

Interview met Marcel Eekhout op site A'Design Award.
press release Invisable parking op site A'Design Award
Projectpagina gecamoufleerde parkeerplaats Vechten

persbericht Provincie Utrecht over duurzame parkeerplaats

Artikelen over de nieuwe entree; 
Parkeer24

Vexpansie
Straatbeeld
Cobouw,
Blauwe Kamer.


Naar inrichtingsplan castellem Fectio
Naar streefbeeld tankgracht Nieuwe Hollandse Waterlinie
Rapport definitief ontwerp op de site van het liniecentrum fort Vechten