Dennentuin Son

Ontwerp voor een paritculiere tuin met markante grove dennen
 

pt_son1.jpg

In Son is een tuin gemaakt voor een gezin met twee opgroeiende dochters. In de tuin staan een aantal grote dennen, van voor de periode dat op deze plaats een woonwijk werd gebouwd. De bomen zorgen voor een boskarakter, maar geven ook veel schaduw en droogte.

De tuin is als buitenkamer opgevat. De vloer bestaat uit grijs-paars Canadian slate. De vorm van deze leisteen lijkt op de schilfers van de bast van dennenbomen. Op basis van een strak grid zijn tegels, plantvakken, een zitelement en vijver aangebracht. Het grid is onvolledig en wordt doorbroken door de oude dennen. De beplantingsvakken worden ingekaderd door een cortenstalenrand. Deze vakken met hulst, rode beuk en bloeiende vaste planten zorgen voor een transparante scheiding tussen het terras en de boskamer.

pt_son2.jpg

In de tuin staat een scherm, waarachter het schuurtje is geplaatst. Het scherm bevat een RVS decoratie. Deze matgepolijste dennenappel kleurt mee met de intensiteit van het zonlicht. 's Avonds geeft hij als het ware licht door de weerkaatsing van het licht in huis.

 pt_son_decoratie.jpg

Rond de dennen zijn boomsierraden aangebracht. Het patroon is ook afgeleid van dennenappels.

pt_son_boomsierraad.jpg

De wanden van de tuin bestaan uit houten schermen met een donkere kleur. Ze bestaan uit smalle verticale latjes. Tegen deze schermen zijn klimhortensia's geplant.