'Bosscheschool' tuin

Ontwerp voor de omgeving en een binnentuin van een zorgcomplex

beenthovenlaan-park03.jpg

ontwerp.png

In samenwerking met Hilberink en Bosch architecten is een ontwerp gemaakt voor patiowoningen, appartementen en zorgwoningen. Het plangebied ligt in Den Bosch Zuid een wijk waar veel invloeden uit de Bossche School zichtbaar zijn. De lokatie ligt op de overgang van een groen lommerijk deel van de wijk met villa's naar een woonwijk met eensgezinswoningen.

beenthovenlaan-park-01.jpg

Door de zorgvuldige situering van de woningen en appartementengebouw is het buurtje een groene uitstraling te geven die aansluit bij het karakter van de wijk. De vormgeving en sfeer van de materialen zijn geïnspireerd op die van de wijk en sluit aan bij het karakter van de architectuur die volgens het maatsysteem van de Bossche School zijn ontworpen.

beenthovenlaan-park02.jpg

Het plan is opgenomen in het architectuurjaarboek Nederland 2010-2011.