Samen wonen in een park

Zorgwoningen, appartementen en patiowoningen in een parksetting

beenthovenlaan-park-01.jpg

In samenwerking met Hilberink Bosch architecten is een stedenbouwkundigplan voor de Beethovenlaan gemaakt. Gebouwen met een zorgfunctie, ouderenwoningen en een appartementengebouw zijn in een transparante groene ruimte geplaatst. De gebouwen refereren naar de Bossche School. Parklaan heeft de buitenruimte uitgewerkt in een inrichtingsplan. De buitenruimte is sober met gras, solitaire struiken en magnolia's. De oude monumentale bomen, die langs de randen van het perceel staan, kaderen deze bijzondere binnentuin in.

beenthovenlaan-park02.jpg

De ruimte tussen de gebouwen is ingericht als gezamelijke binnentuin. Daarnaast heeft de ruimte een functie voor de berging van water. Hemelwater dat in deze verlaagde zone komt, stroomt naar de watergang die aan de rand van het perceel ligt. Onder het gras ligt een waterberging voor de wijk. Traptreden accentueren het hoogteverloop en leiden de blik naar de watergang.

beenthovenlaan-weg.jpg

Een cul de sac ontsluit het zorg- en ouderenwoningen.