Meppel Schaperstraat

Wonen in een glooiend landschap

In de ruimte die omsloten wordt door strakke rijen woningen en een groen eiland liggen vier monolitische woonblokken in een glooiend landschap. Het landschap en de woningen zijn georiënteerd op de vaart. De vaarten zijn kenmerkend voor Haveltermade.

hvtm-schaperstraat-.png

De bouwblokken zijn zo geplaatst dat er doorzichten ontstaan naar de aftakking van de Wold Aa en de aangrenzende bouwblokken. In de ruimte die gevormd wordt door de woonblokken staan twee oude monumentale bomen. Het maaiveld glooit naar de vaart.

De woningen zijn georiënteerd op de vaart; grote transparante gevels en een groot terras, bieden zicht op het park en de vaart.

hvtm-moriko.jpg

De bomenstructuur sluit aan op die van de andere vaarten in Haveltermade; Elzen en wilgen aan de waterrand en essen en kersen op de hogere delen. In de voorhoven aan de Schaperstraat zijn kersenbomen geplant waardoor ook deze straat een groen karakter krijgt.

hvtm-moriko2-2.jpg

In de Wibautstraat worden de voorhoven van de woningen gescheiden door strakke hagen. Ze zullen als groene lamellen werken.

Het stedenbouwkundigplan is door Moriko Kira architect en Parklaan opgesteld. Het ontwerp van de woonblokken is ook gemaakt door Moriko Kira architect.

meer informatie over Haveltermade