Groene kamers met uitzicht

stedenbouwkundigplan voor een groen centrum in de wijk Koedijkslanden in Meppel

kb-maquette.jpg

Het groene en stedelijke centrum van de jaren 60/70 wijk Koedijkslanden wordt gerevitaliseerd. Parklaan landschapsarchitecten heeft samen met Croonen adviseurs zuid het stedenbouwkundig plan gemaakt voor het ‘groene' deel van het centrumgebeid. Op basis van dit plan hebben vijf architecten een schetsontwerp gemaakt voor de BredeSchool. Daarnaast vormt het plan de basis voor het nieuwe bestemmingsplan. Het stedenbouwkundigplan is inmiddels vastgesteld.

In het groene centrum maken drie scholen en een kleine sporthal plaats voor een BredeSchool met circa 800 leerlingen en nieuwe woningen. Een tweede sporthal en de school Dingstede blijven bestaan, maar vormen een integraal onderdeel van het nieuwe plan. De nieuwe woningen moeten het plan voor een deel financieren.

kb-maquette2.jpg

Het plan bestaat uit drie kamers in een parkachtige omgeving. Elke kamer in het park heeft een eigen bebouwingsaccent; de BredeSchool, Dingstede en wonen. De bebouwing vormt aan de parkkant een gevarieerde wand met in elke kamer een opvallen gebouwd element. Dit accent zorgt voor een gerichtheid op het KoeBergpark en de Reestdal.

bredeschool-koeberberg.png

Het voorplein van de BredeSchool bestaat uit een haal- en brengplein voor 100 auto's. Het plein is buiten de haal- en brengtijden een extra large speelplein.

Indien u het rapport, in pdf formaat, wilt ontvangen kunt u dit bij Parklaan bestellen.